Carne si fripturi

Friptura de vita cu sos rosu

– am spalat un pic snitelele, le-am batut usor si le-am condimentat cu cimbru, delikat, sare si piper dupa gust.- am pus bucatile de carne impreuna cu doua lingurite de ulei si vinul alb, la fiert, intr-o cratita mai adanca. Am lasat carnea pe foc, cam 3 ore.(cred ca am nimerit un viteluscam batran :)) ) Cu 10 minute inainte sa opresc focul, am luat un castronel, am pus lingurile de bulion, lingurita de zahar, un praf de sare si doua polonice de zeama de la carnea fiarta. Amestecam bine si gustam un pic sa ne asiguram ca este perfect, apoi turnam continutul peste carne si mai lasam pe foc 5-10 minute. Este indicat sa o serviti cu piure de cartofi. E o nebunie! Pofta buna!Din pacate insa, a fost devoratamult prea repede si nu am apucat sa o pozez asa cum as fi dorit!

Piureul de cartofi iese foarte pufos daca puneti mult lapte atunci cand il faceti!

M-am hotarat sa prepar aceasta reteta, dupa ce am cautat, in zadar, una care sa semene cu ce am dorit eu sa fac. Am pus mana pe tel. si am sunat-o pe mama. Am rugat-o sa-mi spuna cum facea ea friptura aia buna pe care o mancam cu piure de cartofi. Apoi m-am pus pe treaba:

Friptura de vita cu sos rosu

Ingrediente

  • 5-6 bucati de snitel de vitel 4 linguri de bulion 2 lingurite de ulei 1 lingurita de zahar 1 paharel de vin alb delikat cimbru piper sare

Mod de preparare

  • M-am hotarat sa prepar aceasta reteta, dupa ce am cautat, in zadar, una care sa semene cu ce am dorit eu sa fac. Am pus mana pe tel. si am sunat-o pe mama. Am rugat-o sa-mi spuna cum facea ea friptura aia buna pe care o mancam cu piure de cartofi. Apoi m-am pus pe treaba:

Share