Romaneasca

Friptura de porc umpluta cu ficatei, cu garnitura de varza dulce si cartofi

O rulada absolut delicioasa, de nelipsit de pe mesele de Sarbatori.

Carnea de porc o filetam cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtinem o bucata mare de carne, nu prea groasa, pe care sa o putem umple si rula. Asezonam carnea pe ambele parti cu amestecul de condimente.. Ceapa o tocam marunt, la fel si putin ardei gras, pe care le vom cali putin in tigaie. Adaugam apoi carnea tocata si ficateii curatati si maruntiti, amestecam si ii lasam l

Friptura de porc umpluta cu ficatei, cu garnitura de varza dulce si cartofi


Portii

12

portii


Timp preparare

90

minute


Timp gatire

90

minute

Ingrediente

  • 1.5 kg pulpa de porc

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • dupa gust fulgi de chilli

  • 200 gr ficat de pui

  • 200 gr carne tocata amestec porc-vita

  • 1 legatura ceapa verde

  • 3 buc ardei gras

  • 150 gr ciuperci din conserva

  • 2 buc ou

  • 50 gr ghimbir

  • 1 lingurita condimente amestec Texas barbeque cu boia afumata

  • 1 legatura salvie

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 2 linguri ulei

  • 200 ml vin alb demidulce

  • 1 buc varza

  • 4 buc cartofi

  • 3 catei usturoi

  • 1 buc ceapa galbena

  • 2 linguri smantana

  • 1 legatura marar proaspat

  • 250 ml apa

Mod de preparare

  • Carnea de porc o filetam cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtinem o bucata mare de carne, nu prea groasa, pe care sa o putem umple si rula. Asezonam carnea pe ambele parti cu amestecul de condimente.
  • Ceapa o tocam marunt, la fel si putin ardei gras, pe care le vom cali putin in tigaie. Adaugam apoi carnea tocata si ficateii curatati si maruntiti, amestecam si ii lasam la calit, pana isi schimba culoarea.
  • Adaugam apoi salvia si putin patrunjel verde tocat, usturoiul presat, vinul, ghimbirul ras si asezonam. Lasam sa fiarba pana scade vinul, cam 10 minute, la foc mic.
  • Lasam sa se raceasca toata compozitia, pana putem amesteca ouale cu mana. Framantam, sa se omogenizeze bine. Pe carnea filetata asezam compozitia din carne tocata si ficatei, ciupercutele si fasii de ardei grasi.
  • Rulam cu grija carnea si o legam apoi cu ata alimentara, sa nu se desfaca rulada. O dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 2 ore aproximativ, pana se rumeneste bine. Dupa 30 de minute, reducem temperatura la 160°C.
  • Intre timp, pregatim garnitura. Tocam marunt ceapa verde si putin ardei gras si le calim in doua linguri de ulei. Varza o taiem fideluta si cartofii curatati ii taiem cuburi.
  • Adaugam varza si cartofii peste ceapa, punem o cana cu apa, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic. Cand apa a scazut si legumele sunt fierte, adaugam doua linguri de smantana si marar tocat marunt. Asezonam cu sare si cu piper.
  • Dupa ce friptura este gata, o lasam sa se odihneasca 10 minute, taiem ata alimentara si feliem rulada. Servim friptura alaturi de garnitura facuta.

Share