Carne si fripturi

Friptura de porc cu sos de unt si lamaie

Friptura se portioneaza si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se unge cu ulei. Se pune pe grill-ul incins. Cand este gata carnea o scoatem pe o farfurie.Sosul: untul pe pune intr-o cratita la topit. Se pune sare. Cand s-a topit se adauga coriandru, boabe de mustar,piper macinat si grauntii de usturoi taiati feliute. Amestecam. Adaugam zeama de lamaie, vinul si la final patrunjelul verde. Se da sosul de-o parte si se adauga si smantana. Amestecam. Servim cald peste friptura.

daca preferati sosul mai acrisor mai adaugati zeama de lamaie.

bun si rapid.

Friptura de porc cu sos de unt si lamaie

Ingrediente

  • carne pentru 8-10 fripturi sare 2 linguri ulei (pentru a unge carnea) Sos: 50 g unt,sare, cateva boabe de coriandru, putin piepr macinat, cateva boabe de mustar, 2 graunti usturoi, patrunjel verde, o lingura de zeama de lamaie, 20 ml vin alb, o lingura smantana.

Mod de preparare

  • bun si rapid.

Share