Europeana

Friptura de miel cu garnitura de couscous si mar

Traditionala friptura de miel poate fi totusi o aparitie surprinzatoare la masa de Paste, daca ii atasezi o garnitura mai putin obisnuita, cu origini africane. Friptura, al carei secret este marinata, isi va imbina armonios savoarea cu gustul interesant de couscous si mar, iar impreuna vor arata extrem de pofticios pe farfurie. Alaturi de un pahar cu vin rosu si asezonata cu voie buna, friptura de miel cu garnitura de couscous si mar nu va fi egalata de nimic!

Pregatesti marinata amestecand intr-un bol vinul, ceapa, usturoiul, zaharul brun, foile de dafin si boabele de piper. Clatesti cu apa rece carnea de miel, o usuci cu un prosop de hartie si apoi o pui intr-o punga in care ai turnat continutul bolului. Agiti tot, sigilezi
punga (ideal ar fi sa poti sa o
videzi) si o lasi la rece, in frigider, peste noapte.   

Friptura de miel cu garnitura de couscous si mar


Portii

4

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 1 cana vin alb sec

  • 1 buc ceapa

  • 3 catei usturoi

  • 2 linguri zahar brun

  • 2 frunze dafin

  • 1 lingurita boabe de piper

Mod de preparare

  • Pregatesti marinata amestecand intr-un bol vinul, ceapa, usturoiul, zaharul brun, foile de dafin si boabele de piper. Clatesti cu apa rece carnea de miel, o usuci cu un prosop de hartie si apoi o pui intr-o punga in care ai turnat continutul bolului. Agiti tot, sigilezi
    punga (ideal ar fi sa poti sa o
    videzi) si o lasi la rece, in frigider, peste noapte.   

Share