Iepure

Friptura de iepure la cuptor cu vin

Speli iepurele transat si il condimentezi cu curry, rozmarin, sare, piper. Il asezi in tava si torni ulei de masline peste el si adaugi cateva frunze de dafin si usturoi taiat feliute. Torni vinul in tava, acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptorul preincalzit, la 180  grade C, pentru 40-45 de minute. Scoti folia de aluminiu, intorci bucatile de carne si

Friptura de iepure la cuptor cu vin


Portii

4

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 1 iepure

  • 150 ml vin alb

  • curry

  • foi de dafin

  • usturoi

  • rozmarin

  • ulei de masline

  • 1 punga mix de legume (morcov, mazare, broccoli, verzisoare, fasole verde)

  • ½ ardei rosu

  • 1 rosie

  • sare

  • piper

  • sos de rosii

Mod de preparare

  • Speli iepurele transat si il condimentezi cu curry, rozmarin, sare, piper. Il asezi in tava si torni ulei de masline peste el si adaugi cateva frunze de dafin si usturoi taiat feliute. Torni vinul in tava, acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptorul preincalzit, la 180  grade C, pentru 40-45 de minute. Scoti folia de aluminiu, intorci bucatile de carne si lasi carnea sa se rumeneasca. Din cand in cand, mai stropesti carnea cu amestecul din tava si intorci carnea pentru a se rumeni.

    Intre timp, incingi wokul si adaugi mixul de legume, ardeiul taiat fasii, rosia taiata cubulete, sosul de rosii si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Adaugi o canita de apa si lasi sa fiarba la foc potrivit.

    Verifici cu o furculita carnea de la pulpele de iepure si, daca intra cu usurinta, inseamna ca friptura este gata.

     Servesti friptura alaturi de legume. 

Share