Romaneasca

Friptura (cotlet) de porc copt in zeama de varza (moare)

Am pregatit aceasta minunata friptura coapta in moare, ca la mama acasa… reteta veche de la bunica. Sunt persoane care fierb carne, slanina si carnati de porc in moare (zeama de varza), le zvanta si apoi le afuma. Nu va spun ce minunatie iese…

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza (moare), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute. Dupa 30 de minute, il intoarcem pe cealalta parte. Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pana cand putem umbla cu ea. Degresam cotletul, daca este cazul. Il asezonam bine cu sare si cu piper pe toate partile, apoi il asezam intr-un vas mai ina

Friptura (cotlet) de porc copt in zeama de varza (moare)


Portii

6

portii


Timp preparare

75

minute


Timp gatire

75

minute

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc

  • 1 l zeama de varza

  • 6 catei usturoi

  • 1 crenguta de cimbru

  • 2 crengute de salvie

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 varf de cutit boia

Mod de preparare

  • Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza (moare), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute. Dupa 30 de minute, il intoarcem pe cealalta parte. Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pana cand putem umbla cu ea. Degresam cotletul, daca este cazul. Il asezonam bine cu sare si cu piper pe toate partile, apoi il asezam intr-un vas mai inalt – eu l-am asezat intr-un vas de ceramica inalt – presaram usturoi tocat peste el si mai adaugam boia, daca este cazul. Zeama de varza in care a fiert cotletul o adaugam in vas si punem frunze de salvie pe cotlet si cimbru presarat in moare.
  • Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptorul incins la 200°C pentru o ora. Luam apoi capacul, intoarcem cotletul pe partea cealalta si lasam friptura sa se rumeneasca fara capac inca vreo 15-20 de minute.
  • Feliem cotletul dupa coastele sale sau il dezosam si il servim alaturi de cartofi natur si salata verde.

Share