Feluri principale

Frigărui pane

1. Cârnatul se taie rondele, caşcavalul se taie cubuleţe de 2-3 cm, ceapa se curăţă şi se taie în sferturi, iar ardeiul gras se sşpală, se curăţă şi se taie bucăţi de 3-3,5 cm. Toate ingredientele astfel pregătite se pun pe beţe de frigărui, puţin umezite, alternând rondelele de cârnat cu câte o foaie de ceapă, un cub de caşcaval şi câte o bucată de ardei gras.. 2. Frig

Frigărui pane


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 400 g caşcaval de vacă

  • 200 g cârnat

  • 1 ceapă roşie

  • 2 ardei graşi

  • 2 ouă

  • 3-4 linguri făină

  • 3-4 linguri pesmet

  • ulei pentru prăjit

  • 200-250 g smântână

  • sare, piper

  • pătrunjel verde

Mod de preparare

  • 1. Cârnatul se taie rondele, caşcavalul se taie cubuleţe de 2-3 cm, ceapa se curăţă şi se taie în sferturi, iar ardeiul gras se sşpală, se curăţă şi se taie bucăţi de 3-3,5 cm. Toate ingredientele astfel pregătite se pun pe beţe de frigărui, puţin umezite, alternând rondelele de cârnat cu câte o foaie de ceapă, un cub de caşcaval şi câte o bucată de ardei gras.
  • 2. Frigăruile astfel făcute se dau prin făină, apoi prin ou şi pesmet şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se lasă doar câte 2-3 minute pe fiecare parte şi se scot apoi pe un şervet absorbant. Se servesc imediat cu sos de smântână şi salată de crudităţi.
  • 3. Pentru sos, se freacă smântâna cu sare şi piper după gust, iar pentru aromă se presară pătrunjel verde tocat mărunt.

Share