Bauturi si cockteiluri

Frappé rapid de casă

Nimic nu e mai potrivit într-o dimineață caniculară de vară decât un frappé revigorant și răcoritor. Și nu trebuie să mergeți la cafenea pentru a pune mâna pe el,pentru că vă învățăm noi să vi-l faceți în propria bucătărie, extrem de ușor! În primul rând trebuie să știți că puteți folosi gheața fie cuburi, fie pisată. Puteți obține frappé-ul fie cu ajutorul unui shaker, fie cu ajutorul unui mixer sau al unui blender. Noi vă dăm varianta blenderului.

Pregătiți patru pahare înalte și (opțional) țineți-le la rece câteva minute, înainte de folosire. Apoi, într-un blender puneți cafeaua instant, gheața, laptele, zahărul, esența de rom, înghețata și apa, până combinația crește în volum și obține o textură crem, cremoasă, spumoasă. Turnați în mod egal în cele 4 pahare și ornați, dacă doriți și aveți prin casă, cu

Frappé rapid de casă


Timp preparare

3

minute


Timp gatire

1

minute

Ingrediente

  • 100 ml apă rece

  • 4 lingurita de zahăr

  • 4 lingurita cupe înghețată vanilie

  • 3 picături esență de rom

  • 200 ml Lapte rece

  • 10-12 cuburi de gheață

  • 4 lingurite cafea instant

Mod de preparare

  • Pregătiți patru pahare înalte și (opțional) țineți-le la rece câteva minute, înainte de folosire. Apoi, într-un blender puneți cafeaua instant, gheața, laptele, zahărul, esența de rom, înghețata și apa, până combinația crește în volum și obține o textură crem, cremoasă, spumoasă. Turnați în mod egal în cele 4 pahare și ornați, dacă doriți și aveți prin casă, cu sos de caramel, frișcă, migdale pisate, fulgi de cocos, cacao, scorțișoară etc.
  • De asemenea, dacă doriți ca rezultatul să fie și mai rece decât v-a ieșit, puteți pune 1-2 cuburi de gheață în pahare, precum și câte o jumătate de cupă de înghețată.
  • Foto: Frappe / shutterstock

Share