Deserturi

Fondanta cu ciocolata si sos de zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura face parte din categoria deserturilor rafinate, pe care le poti pregati in zilele speciale ca un rasfat suprem. Ciocolata este “dulcele” preferat al tuturor, iar zmeura ii da o aroma unica. Incearca si tu aceasta prajitura delicioasa cu ciocolata si zmeura, dupa o reteta foarte simpla.

Preparare sos: Se pune zmeura cu zaharul la fiert, doar pana zaharul e topit, cca 2 minute. Se mixeaza zmeura in blender, apoi se trece printr-o sita fina. Piureul obtinut se pune inapoi pe foc impreuna cu amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Se mai fierbe 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si se lasa sa se racoreasca.. Preparare prajitura: Se topeste ciocolata pe abur. Cand e topita se

Fondanta cu ciocolata si sos de zmeura


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra

  • 100 gr unt

  • 60 gr faina

  • 4 buc ou

  • 100 gr zahar vanilat

  • 350 gr zmeura

  • 0.5 lingurita amidon alimentar

  • 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare

  • Preparare sos: Se pune zmeura cu zaharul la fiert, doar pana zaharul e topit, cca 2 minute. Se mixeaza zmeura in blender, apoi se trece printr-o sita fina. Piureul obtinut se pune inapoi pe foc impreuna cu amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece. Se mai fierbe 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si se lasa sa se racoreasca.
  • Preparare prajitura: Se topeste ciocolata pe abur. Cand e topita se adauga in 3-4 transe untul taiat cubulete. Amestecati dupa fiecare transa sa se topeasca untul. Luati vasul de pe abur.
  • Intr-un bol bateti bine albusurile pana obtineti o spuma moale care nu sta pe tel. Incepeti sa adaugati zaharul vanilat, turnandu-l incet pe margine. Continuati sa bateti spuma dupa ce ati terminat tot zaharul (inca 1-2 minute), pana aceasta sta pe tel.
  • Peste ciocolata topita adaugati faina si amestecati. Adaugati apoi cate un galbenus pe rand, amestecand bine cu telul dupa fiecare.
  • Adaugati peste compozitia rezultata spuma de albusuri in trei transe, amestecand usor dupa fiecare cu telul sau o paleta de patiserie. Aluatul rezultat va fi moale ca o crema mai densa.
  • Turnati incet aluatul intr-o tava rotunda de 23-26 cm diametru (preferabil cu pereti detasabili).
  • Coaceti prajitura la 180°C timp de ~20 minute (verificati in centru cu o scobitoare, sa iasa curata, si prajitura este gata). Lasati 10 minute sa se racoreasca si apoi scoateti prajitura din forma si pudrati cu putin zahar pudra vanilat.

Share