Deserturi

Fondant de cofetarie

O reteta usoara de fondant de cofetarie, care va va ajuta la pregatirea altor preparate de cofetarie.

Intr-o craticioara punem apa, zaharul si zaharul vanilat si punem totul pe foc. Daca folosim tableta de glucoza, o adaugam si pe aceasta tot acum. Pentru fondant avem nevoie de termometru. Fara acesta este greu de lucrat pentru ca, daca fierbem fondantul prea mult, riscam sa il transformam in fondant de bombonerie. Acesta este mai tare si mai sfaramicios si nu se poate folosi la glazurarea prajitu

Fondant de cofetarie


Portii

1

portii


Timp preparare

10

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 700 gr zahar

  • 150 ml apa

  • 200 gr glucoza

  • 1 lingurita zahar vanilat

Mod de preparare

  • Intr-o craticioara punem apa, zaharul si zaharul vanilat si punem totul pe foc. Daca folosim tableta de glucoza, o adaugam si pe aceasta tot acum. Pentru fondant avem nevoie de termometru. Fara acesta este greu de lucrat pentru ca, daca fierbem fondantul prea mult, riscam sa il transformam in fondant de bombonerie. Acesta este mai tare si mai sfaramicios si nu se poate folosi la glazurarea prajiturilor.
  • Il lasam sa fiarba pana ajunge la 110°C. Intre timp, bagam un castron de inox in congelator pentru 5-10 minute. Dupa ce fondantul a ajuns la temperatura dorita, dam cratita deoparte si adaugam siropul de glucoza (daca v-ati hotarat sa folositi sirop). Amestecam putin si apoi rasturnam totul in castronul de inox scos de la congelator, fara sa amestecam in el. Il lasam la racit pana ajunge la temperatura de 38-40°C. In acest moment, intra in functiune mixerul.
  • Batem cu mixerul, pana ce compozitia devine alba si cremoasa. Acest lucru poate dura si 10-15 minute. Daca folosim fondantul imediat, il putem pastra in acelasi recipient in care l-am facut, acoperit cu un prosop usor umezit. Daca nu, il punem pe baie de aburi pana redevine usor fluid, apoi il punem in recipiente cu capac si il pastram la frigider. Cam aceasta este reteta de fondant. Eu va sfatuiesc sa faceti mai mult si sa il pastrati in frigider pentru atunci cand veti avea nevoie!!

Share