Deserturi

Foi pentru prajituri – Reteta pentru 6 foi

Foi potrivite pentru mai multe tipuri de prajituri. Se pot umple cu orice fel de crema, budinca sau frisca. Se lasa la rece pentru cateva ore, apoi se taie.

Se pun 2 oua intr-un castron mare si se amesteca bine cu 200 gr de zahar, pana se topeste.. Turnam 200 ml de lapte, 200 ml de ulei, 10 gr de amoniac stins cu o lingura de otet si faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat tare; aproximativ 1.2 kg.. Se imparte aluatul in 6 parti si se intind 6 foi foarte subtiri. Se coc pe baza tavii, tapetata cu faina, la 180°C, pentru 15 minute fiecare.

Foi pentru prajituri – Reteta pentru 6 foi


Portii

6

portii


Timp preparare

47

minute


Timp gatire

47

minute

Ingrediente

  • 200 gr zahar

  • 200 ml lapte

  • 200 ml ulei

  • 10 gr amoniac

  • 1 lingura otet

  • 1.2 kg faina

  • 2 buc ou

Mod de preparare

  • Se pun 2 oua intr-un castron mare si se amesteca bine cu 200 gr de zahar, pana se topeste.
  • Turnam 200 ml de lapte, 200 ml de ulei, 10 gr de amoniac stins cu o lingura de otet si faina cat cuprinde, ca sa iasa un aluat tare; aproximativ 1.2 kg.
  • Se imparte aluatul in 6 parti si se intind 6 foi foarte subtiri. Se coc pe baza tavii, tapetata cu faina, la 180°C, pentru 15 minute fiecare.

Share