Deserturi

Foi de napolitana cu nuca si caramel

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.Nuca o maruntim si o punem la prajit intr-o tigaie miscand tigaia sa nu se arda.Separat

Foi de napolitana cu nuca si caramel

Ingrediente

  • 6 foi mici de napolitana (sau 3 foi mari taiate in doua cum am facut eu) 2 cani de zahar2 cani de apa6 linguri faina2 oua5 linguri zahar250 gr unt (sau margina Rama Maestro)1 cana nuca prajita si taiata

Mod de preparare

  • Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.Nuca o maruntim si o punem la prajit intr-o tigaie miscand tigaia sa nu se arda.Separat mixam ouale cu cele 5 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar caramelizat.Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta. Ultima foaie ramane neunsa.Asezam ceva greutate peste foi si le lasam la frigider pana a doua zi sau cel putin asa e ideal, eu am mancat dupa vreo 2 ore 🙂

Share