Arabeasca

Foi de napolitana cu crema de halva

Un desert simplu si rapid.

Taiem halvaua in bucati si o punem in robot, impreuna cu laptele. Mixam, pana cand obtinem o crema fina si omogena.. Transferam crema intr-o cratita si gatim la foc mic, amestecand constant, timp de 10-15 minute sau pana cand crema se ingroasa si incepe sa se caramelizeze. Luam de pe foc, adaugam pasta de vanilie si lasam sa se raceasca.. Pe un platou, punem o lingurita de crema, o intindem si ase

Foi de napolitana cu crema de halva


Portii

8

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 6 buc foi de napolitana alba

  • 350 gr halva din susan

  • 200 ml lapte

  • 1 lingurita pasta de vanilie

  • 0.5 lingura seminte de susan

  • 0.5 lingura miere de flori de portocal

Mod de preparare

  • Taiem halvaua in bucati si o punem in robot, impreuna cu laptele. Mixam, pana cand obtinem o crema fina si omogena.
  • Transferam crema intr-o cratita si gatim la foc mic, amestecand constant, timp de 10-15 minute sau pana cand crema se ingroasa si incepe sa se caramelizeze. Luam de pe foc, adaugam pasta de vanilie si lasam sa se raceasca.
  • Pe un platou, punem o lingurita de crema, o intindem si asezam prima foaie de napolitana. Punem umplutura, pe care o intindem bine, continuam cu urmatoarea foaie si tot asa, pana terminam foile.
  • Invelim prajitura cu folie alimentara, asezam un tocator si o greutate deasupra si lasam pentru 7-8 ore, sa se inmoaie foile.
  • Inainte de servire, ungem foaia de deasupra cu miere si presaram seminte de susan.

Share