Ruseasca

Foi cu miere pentru prajituri

Foi subtiri pentru prajitura Medovik sau alte deserturi.

Intr-un bol incapator, batem ouale cu zaharul. Adaugam mierea, bicarbonatul de sodiu, sucul de lamaie si omogenizam. Incorporam untul topit si faina.. Gatim aluatul pe bain-marie, amestecand constant timp de 45-50 de minute. Aluatul devine foarte vascos si lipicios. Stingem focul. Separam aluatul in 10 parti si il lasam pe baia de abur, sa se pastreze cald.. Incingem cuptorul la 180°C si pregatim

Foi cu miere pentru prajituri


Portii

10

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 400 gr faina alba

  • 300 gr zahar

  • 50 gr miere de albine

  • 50 gr unt

  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu

  • 3 lingurite suc de lamaie

  • 3 buc ou

Mod de preparare

  • Intr-un bol incapator, batem ouale cu zaharul. Adaugam mierea, bicarbonatul de sodiu, sucul de lamaie si omogenizam. Incorporam untul topit si faina.
  • Gatim aluatul pe bain-marie, amestecand constant timp de 45-50 de minute. Aluatul devine foarte vascos si lipicios. Stingem focul. Separam aluatul in 10 parti si il lasam pe baia de abur, sa se pastreze cald.
  • Incingem cuptorul la 180°C si pregatim tava cu hartie de copt.
  • Luam cate o bucata de aluat si o intindem intre 2 bucati de folie alimentara, intr-un strat cat mai subtire, aproape transparent, cu diametrul de aproximativ 20 de cm. Intepam aluatul si il transferam pe tava de copt. Procedam la fel si cu restul de aluat.
  • Coacem foile, cate 3-4 deodata, timp de 4-5 minute.
  • Imediat ce am scos tava din cuptor si foile sunt calde, rotunjim marginile cu ajutorul unui forme cu diametrul de 20 de cm. Capetele taiate le pastram pentru pesmet si decor.

Share