Pizza

Foccacia cu cascaval si branza

eram tare curioasa care este diferenta dintre pizza si foccacia, pentru ca in viziunea mea, erau una si aceasi :D… acum cand am facut si foccacia pot spune ca sunt tot pe acolo, e foarte buna, insa tot pizza prefer 😀 :)):))

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.

Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la crescut o ora.

Dupa ce a crescut il impartim in 2, intindem fiecar

Foccacia cu cascaval si branza


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 500 g faina

  • 1 plic drojdie uscata

  • 250 ml apa calduta

  • 2 linguri de ulei de masline

  • un praf de sare

  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

  • Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.

    Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.

    Lasam aluatul la crescut o ora.

    Dupa ce a crescut il impartim in 2, intindem fiecare parte cu mana direct in tava unsa cu ulei si mai lasam sa creasca cat pregatim toping-ul.

    Inaite de a pune toping-ul, facem niste adancituri in aluat, apoi amestecam ueiul cu ketchup, cimbru si busuioc ( astea le punem in functie de gustul fiecaruia) si turnam peste aluat, il intindem cu o lingura peste tot, apoi punem cascavalul si branza rasa si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos la foc mediu.

    Se serveste calda.

Share