Bucataria italiana

Focaccia cu sos pesto

Sosul pesto deschide apetitul pentru inca o portie. 🙂

Amestecam faina cu drojdia, apoi punem 5 linguri de ulei, sare si 570 ml de apa. Framantam cateva minute, ungem cu o lingura de ulei, punem folie de plastic peste aluat si bagam la frigider.. La frigider lasam o ora, apoi scoatem aluatul si-l impartim in 7 bucati de aproximativ 210 gr. Incingem cuptorul la 250°C, intindem aluatul de marimea unei pizza, il intepam, si il bagam in cuptor 10 minute.

Focaccia cu sos pesto


Portii

7

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 870 gr faina alba

  • 20 gr drojdie uscata

  • 690 ml apa

  • 6 catei usturoi

  • 2 lingurite oregano uscat

  • 2 lingurite busuioc uscat

  • dupa gust sare

  • 90 gr busuioc proaspat

  • 220 ml ulei de masline

  • 35 gr seminte de pin

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Amestecam faina cu drojdia, apoi punem 5 linguri de ulei, sare si 570 ml de apa. Framantam cateva minute, ungem cu o lingura de ulei, punem folie de plastic peste aluat si bagam la frigider.
  • La frigider lasam o ora, apoi scoatem aluatul si-l impartim in 7 bucati de aproximativ 210 gr. Incingem cuptorul la 250°C, intindem aluatul de marimea unei pizza, il intepam, si il bagam in cuptor 10 minute.
  • Zdrobim 5 catei de usturoi, incingem o tigaie, punem 3 linguri de ulei de masline, adaugam usturoiul, oregano, busuiocul si sare. (Nu tinem pe foc mai mult de un minut, sa nu ardem usturoiul). Scoatem focaccia din cuptor si o ungem cu uleiul preparat mai sus.
  • Intr-un blender, punem frunzele de busuioc, usturoiul, semintele de pin, sare si piper. Mixam cateva secunde pentru a le zdrobi. Turnam 120 ml de apa si 2 linguri de ulei, mixam din nou pana devinde omogen. Treptat, turnam intreaga cantitate de ulei (pana la 120 ml), mixand foarte bine.
  • Asezam feliile de focaccia pe farfurie si deasupra turnam sos pesto.

Share