Bucataria italiana

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Focaccia italiana cu rosii uscate in ulei de masline

Apa amestecata cu laptele, se incalzeste usor si se dizolva drojdia in apoi se adauga sarea, zaharul si doua linguri de ulei de masline amestecand energic. Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu malai si se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu doua linguri ulei de masline ca sa nu prinda crusta si se lasa circa 2 ore la dospit.. Se unge tava de copt cu ulei de masline si se

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin


Portii

6

portii


Timp preparare

18

minute


Timp gatire

18

minute

Ingrediente

  • 400 gr faina alba

  • 100 gr malai

  • 200 ml apa

  • 100 ml lapte

  • 25 gr drojdie proaspata

  • 6 linguri ulei de masline

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita zahar

  • 100 gr rosii uscate in ulei

  • 2 crengute de rozmarin proaspat

Mod de preparare

  • Apa amestecata cu laptele, se incalzeste usor si se dizolva drojdia in apoi se adauga sarea, zaharul si doua linguri de ulei de masline amestecand energic. Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu malai si se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu doua linguri ulei de masline ca sa nu prinda crusta si se lasa circa 2 ore la dospit.
  • Se unge tava de copt cu ulei de masline si se presara putin malai. Se intinde aluatul si se aseaza focaccia in tava de copt apoi se orneaza cu rosii uscate, buchetele de rozmarin si se mai stropeste cu putin ulei de masline.
  • Se da la cuptor la foc mediu pana devine brun aurie.

Share