Paste/pizza

Focaccia

In masina de paine, turnam in ordinea urmatoare apa, uleiul, sarea, faina si drojdia si dam drumul la masina la programul 13 ( daca aveti masina moulinex, e un program ptr framantat si dospit ). O lasam o ora dupa dupa care scoatem compozitia si o impartin in doua sau patru bucati mai mici, le intindem putin apoi crestam cu un cutit si mai lasam la crescut inca cca 30 min pana cresc putin.Incalzim cuptorul punand intr-un recipient putina apa si lasam sa se ajunga la temperatura de coacere 190C . Ungem cu putin ulei sau apa painea ( putem pune deasupra oregon si sare groasa)si bagam la cuptor cca 20 min. Cand e gata, le scoatem, ungem iar cu ulei de masline, punem ( mai adaugam dupa gust) oregon si lasam acoperite cu un prosop.

Ptr ca imi place mult painea si mai imi place si combinatia cu ulei de masline, m-am gandit sa fac aceasta reteta cu mici modificari dintr-o reteta originala.Ale mele au iesit prea bine facute, in acelasi timp faceam clatite ptr fetite……si cand faci mai multe lucruri deodata…..dar gustul e bun!

Focaccia

Ingrediente

  • 215 ml apa 360 gr faina 2,5 linguri ulei maline 1,5 lingurite sare 2,5 lingurite drojdie uscata

Mod de preparare

  • Ptr ca imi place mult painea si mai imi place si combinatia cu ulei de masline, m-am gandit sa fac aceasta reteta cu mici modificari dintr-o reteta originala.Ale mele au iesit prea bine facute, in acelasi timp faceam clatite ptr fetite……si cand faci mai multe lucruri deodata…..dar gustul e bun!

Share