Bucataria greceasca

Flaounes

Flaounes este un produs de patiserie specific bucatariei cipriote. Consta dintr-un aluat dospit, umplut cu un amestec de branzeturi.

Pregatim umplutura cu o seara inainte. Intr-un bol, radem branza Halloumi, branza Cheddar si branza Pecorino pe razatoarea cu gauri mici. Adaugam 40 ml de lapte, praful de copt, 5 gr de drojdie, menta, 3 oua, grisul, 50 gr de faina si stafidele. Amestecam ingredientele. Acoperim bolul cu folie si lasam la frigider pentru 8-12 ore.. Dizolvam drojdia in restul de lapte si o lasam sa se activeze timp

Flaounes


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 250 gr branza Halloumi

  • 150 gr branza Cheddar

  • 100 gr branza Pecorino

  • 60 gr gris fin din grau dur

  • 550 gr faina

  • 4 buc ou

  • 170 ml lapte

  • 0.5 lingurita praf de copt

  • 10 gr drojdie uscata

  • 100 gr stafide aurii

  • 2 linguri iaurt

  • 40 gr unt

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita menta uscata

  • 1 lingurita mastic pudra

  • 1 lingurita mahlab pudra

  • 1 lingura zahar

  • 14 linguri seminte de susan alb

  • dupa gust miere

Mod de preparare

  • Pregatim umplutura cu o seara inainte. Intr-un bol, radem branza Halloumi, branza Cheddar si branza Pecorino pe razatoarea cu gauri mici. Adaugam 40 ml de lapte, praful de copt, 5 gr de drojdie, menta, 3 oua, grisul, 50 gr de faina si stafidele. Amestecam ingredientele. Acoperim bolul cu folie si lasam la frigider pentru 8-12 ore.
  • Dizolvam drojdia in restul de lapte si o lasam sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol, combinam restul de faina cu mastic, mahlab, sare si zahar. Adaugam iaurtul, untul topit si amestecul de drojdie si lapte. Amestecam aluatul cu spatula si il framantam cateva minute, pana devine omogen. Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit timp de aproximativ o ora.
  • Impartim aluatul 8 bucati si intindem fiecare bucata sub forma unui disc de 15 cm diametru. Punem semintele de susan intr-o farfurie. Ungem fiecare disc cu ou si apoi il presam in semintele de susan, cu partea unsa in jos.
  • Impartim umplutura in 8 bucati si punem cate o bucata in centrul fiecarui disc. Ridicam si sigilam marginile in jurul umpluturii.
  • Transferam flaounes pe tava tapetata cu hartie de copt.
  • Incingem cuptorul la 200°C si coacem timp de 18-20 de minute, pana cand sunt frumos rumenite.

Share