Salau

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

Trebuie sa ma crezi pe cuvant ca acest snack o sa dea dependenta. E super usor de facut si o sa ajungi sa-l indragesti la fel de mult ca mine.

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie.

Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci pudra, lasa-i putin mai mari.

Pune amestecul pe o farfurie. Amesteca apoi faina cu boia si trece prima data bucatile de peste prin ele.

Trece-le apoi prin ou batut si

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 1 file mare de peste (salau)

  • 1 lingurita de boia dulce

  • 100 g de faina

  • 2 oua

  • ulei pentru prajit

  • 1 lamaie

  • 100 g parmezan ras

  • covrigei sarati

Mod de preparare

  • Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie.

    Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci pudra, lasa-i putin mai mari.

    Pune amestecul pe o farfurie. Amesteca apoi faina cu boia si trece prima data bucatile de peste prin ele.

    Trece-le apoi prin ou batut si prin amestecul de covrigei si parmezan.

    Incinge uleiul intr-o tigaie si cand este gata de prajit, pune batonetele de peste inauntru.

    Prajeste-le pe ambele parti pana capata o nuanta aurie. Scoate-le pe o farfurie cu servetele, pentru a absorbi uleiul in exces.

    Serveste-le alaturi de cartofi prajiti sau chipsuri, langa un sos tartar, alioli sau chiar si un sos sweet chilli. 

    Poti oricand sa-mi urmezi exemplul si sa ii servesti cu o dulceata de ardei iuti.

Share