Ficat

ficatei de pui cu ceapa

Simplu si foarte gustos mai ales cu mamaliguta si muratara

Se curata ceapa si se toaca marunt

Se caleste in ulei 5 minute dupa care se pune sarea(sarea are rolu de a inmuia ceapa la calit daca e pusa la inceput) se pune boia dulce 1 lingurita si ficatu se lasa sa se calesca 5-10 minute ,amestecand din cand in cand,se condimenteaza cu piper ,vegeta si 100 ml apa.

Se lasa sa fiarba la foc mic acoperit cu capac aproximativ 20-25 minute.

ficatei de pui cu ceapa


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 1 cutie ficat 500 g pui

  • 6 cepe mari

  • ulei 50 ml

  • sare

  • piper

  • vegeta 1/2 lingurita

  • boia dulce 1lingurita

  • putina apa 100 ml

Mod de preparare

  • Se curata ceapa si se toaca marunt

    Se caleste in ulei 5 minute dupa care se pune sarea(sarea are rolu de a inmuia ceapa la calit daca e pusa la inceput) se pune boia dulce 1 lingurita si ficatu se lasa sa se calesca 5-10 minute ,amestecand din cand in cand,se condimenteaza cu piper ,vegeta si 100 ml apa.

    Se lasa sa fiarba la foc mic acoperit cu capac aproximativ 20-25 minute.

    Se serveste cu mamaliguta calda si castraveti murati.

    PS:poza cu mamaliguta nu am mai pus ,saptama asta v-am zapacit cu mamaliguta asa ca nu am mai pus poza.La fel de bine merge si cu piure de cartofi.O retata pregatita de mama mea.

Share