Diverse

Ficat de pui cu mãghiran

M ghiranul ( Origanum majorana) este originar din Orient, a fost introdus in Europa, in perioada Evului mediu; in prezent foarte apreciat in buc t riile grecesti si italiene…poate substitui oregano cu succes deoarece are arom asem n toare, dar, o arom mai intens … In buc t ria portughez se utilizeaz des in combinatiile cu Ierburi de Provence( carne de porc,oaie, pesti, sos de

Ficat de pui cu mãghiran

Ingrediente

  • 500 gr. ficat de puisarepiper albm ghiranboia dulce3 c tei de usturoi feliati2 foi de dafinulei de m slinevin albtelin tocat , p trunjel…

Mod de preparare

  • M ghiranul ( Origanum majorana) este originar din Orient, a fost introdus in Europa, in perioada Evului mediu; in prezent foarte apreciat in buc t riile grecesti si italiene…poate substitui oregano cu succes deoarece are arom asem n toare, dar, o arom mai intens … In buc t ria portughez se utilizeaz des in combinatiile cu Ierburi de Provence( carne de porc,oaie, pesti, sos de tomate, pizza, paine…aromatizarea uleiurilor si oteturilor) si Zaatar( branzeturi) in T rlie Arabe; combin excelent cu boiaua dulce! In Portugalia este folosit de biserica catolic si la ceremoniile religioase din perioada Pastelui.1)Ficatul se pune la pr jit in putin ulei de m sline, impreun cu foile de dafin si usturoiul feliat.Dup ce isi schimb culoarea se stropeste cu o ceasc mic de vin alb si se pune capac.2) Dup ce sa evaporat vinul, se condimenteaz cu sare, piper,boia si m ghiran, se mai las putin s se imbine aromele.Se serveste fierbinte, eu am preferat cartofi natur pt. garnitur .Poft bun :)Referinte:pt.wikipedia.org/wiki/Manjeronawww.culinaria.weblog.com.ptwww.hortaemcasa.com.br

Share