Bucataria italiana

Fettucine cu somon si feta

Pentru o cina savuroasa…

Se fierb pastele, al dente sau nu, inspirati-va dupa instructiunile de pe cutie. Mie imi plac mai moi, asa ca mereu le las un minut sau doua mai mult, apoi le acopar si le las sa se umfle.. Am calit inabusit in ulei de masline ceapa verde si sparanghelul pus putin la aburi (2-3 minute) la foc moderat, in jur de 5 minute.. Somonul fara piele si dezosat, taiat bucati mici, l-am pus pe gratar; se fac

Fettucine cu somon si feta


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 250 gr paste fettuccine

  • 2 linguri ulei de masline

  • 4 buc ceapa verde

  • 350 gr sparanghel

  • 2 buc peste somon

  • 1 lingura capere

  • 300 ml smantana de gatit

  • 100 gr branza Feta

  • dupa gust piper negru

  • dupa gust sare

  • 1 buc lamaie

Mod de preparare

  • Se fierb pastele, al dente sau nu, inspirati-va dupa instructiunile de pe cutie. Mie imi plac mai moi, asa ca mereu le las un minut sau doua mai mult, apoi le acopar si le las sa se umfle.
  • Am calit inabusit in ulei de masline ceapa verde si sparanghelul pus putin la aburi (2-3 minute) la foc moderat, in jur de 5 minute.
  • Somonul fara piele si dezosat, taiat bucati mici, l-am pus pe gratar; se face foarte rapid si l-am dat deoparte.
  • Am pus apoi intr-o tigaie adanca somonul cu ceapa, sparanghelul, caperele tocate si smantana. Potrivim gustul de sare si de piper. Am lasat pe foc mic inca cinci minute, apoi am amestecat pastele (inca fierbinti) scurse bine cu feta si restul compozitiei.
  • Asezam pe farfurie si decoram cu lamaie.

Share