Romaneasca

Festin delicios cu friptura la gratar

Este vremea gratarelor asa ca…nu veti regreta daca veti testa reteta, mai ales daca v-a ramas ceva friptura nefolosita. Pentru fasii subtiri de carne este bine sa porniti focul tare si sa nu lasati mult pe gratar.

Pregatim un bol in care amestecam ingredientele pentru baitin care vom lasa carnea de porc: vinul rosu, sosul de soia, piper proaspat macinat, praf chilli si cateii de usturoi pisati.Punem carnea in aceasta solutie de seara pana dimineata.. Carnea astfel marinata, se scoate din solutie si se pregatesc din ea, fripturi pe gratar.. Merele se curata de coaja si se taie in felii.. Se fierb cartofii i

Festin delicios cu friptura la gratar


Portii

6

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 6 felii carne de porc

  • 500 gr cartofi

  • 1 buc ceapa

  • 1 buc ardei gras

  • 2 buc mere rosii

  • 100 gr nuca

  • 150 gr carnat afumat

  • 200 ml smantana

  • 100 gr cascaval

  • 150 ml vin rosu

  • 3 linguri sos de soia

  • praf de chilli

  • 3 catei usturoi

Mod de preparare

  • Pregatim un bol in care amestecam ingredientele pentru baitin care vom lasa carnea de porc: vinul rosu, sosul de soia, piper proaspat macinat, praf chilli si cateii de usturoi pisati.Punem carnea in aceasta solutie de seara pana dimineata.
  • Carnea astfel marinata, se scoate din solutie si se pregatesc din ea, fripturi pe gratar.
  • Merele se curata de coaja si se taie in felii.
  • Se fierb cartofii in coaja, se curata fierbinti si se taie felii .Se aseaza intr-o tava unsa cu unt,jumatate din cantitate . Peste ei se aseaza feliile de carne la gratar, apoi felii rotunde de ceapa si de ardei. Adaugam feliile de mere, presaram nuca, feliile de carnati iar deasupra cartofii care au ramas, smantana si cascavalul ras.
  • Se da la cuptorul preincalzit la 200°C pana se rumeneste frumos (cam 30 minute).

Share