Diverse

Fasole scazuta cu costita prajita

1) cu fasole alba: se inmoaie fasolea cu o seara inainte, se incalzeste untura ( sau uleiul ) se caleste ceapa si legumele se aduga boiaua si usturoiul trecut prin presa se stinge imediat ( dupa 1 -2 sec )cu putina apa, se aduga fasolea, majoranul, cimbrul si foaia de dafin, se sareaz si se pipareaza. Se fierbe la foc mic partial acoperit pana fasolea incepe sa se sparga si sosul devine cremos.Se

Fasole scazuta cu costita prajita

Ingrediente

  • 200 gr fasole alba mica ( in cazul asta 1 morcov mic si o radacina de patrunjel mic, ambele taiate foarte marunt )1 doza de fasole alba cu legume ( Fasole mica )2 linguri untura de porc sau ulei de plante 2 cepe taiate cuburi mici1,5 lingurite boia1 catel usturoisare piper macinat2 – 3 ramurrele cimbru uscat1 varf de cutit majoran tocat1 foaie dafin8 – 9 felii de costita

Mod de preparare

  • 1) cu fasole alba: se inmoaie fasolea cu o seara inainte, se incalzeste untura ( sau uleiul ) se caleste ceapa si legumele se aduga boiaua si usturoiul trecut prin presa se stinge imediat ( dupa 1 -2 sec )cu putina apa, se aduga fasolea, majoranul, cimbrul si foaia de dafin, se sareaz si se pipareaza. Se fierbe la foc mic partial acoperit pana fasolea incepe sa se sparga si sosul devine cremos.Se serveste cu paine, muraturi si costita prajita.2) cu fasole din conserva: se caleste ceapa, se adauga boiaua si usturoiul trecut prin presa, se adauga fasolea, majoranul, si foaia de dafin. Se fierbe 30 – 40 min. Se serveste cu paine, muraturi si costita prajita.

Share