Pt salate

Fasole Pastai

Pastaile se curata de capete si se rup in bucati egale, nu foarte mari. Le spalam in cateva ape. Curatam si spalam ceapa, o taiam maruntel. Intr-o olita varsam uleiul si adaugam ceapa, dam pe foc. Cand uleiul incepe sa se incalzeasca, punem carnita spalata si uscata cu hartie absorbanta. Lasam sa prinda putina culoare si asezam deasupra fasolea. Amestecam cu o lingura de lemn, acoperim totul cu apa si punem un capac peste olita. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand fasolea si carnita sunt moi. Curatam si taiam marunt usturoiul, rosiile le curatam de pielita si le taiam in cubulete, amestecam cu sucul. Varsam totul peste pastai. Saram, piperam si mai lasam sa dea cateva clocote. Dam deoparte, taiam mararul si-l adaugam mancarii, acoperim cu capacul inca 3-4 minute. Servim. Pofta buna!

Pastaile se curata de capete si se rup in bucati egale, nu foarte mari. Le spalam in cateva ape. Curatam si spalam ceapa, o taiam maruntel. Intr-o olita varsam uleiul si adaugam ceapa, dam pe foc. Cand uleiul incepe sa se incalzeasca, punem carnita spalata si uscata cu hartie absorbanta. Lasam sa prinda putina culoare si asezam deasupra fasolea. Amestecam cu o lingura de lemn, acoperim totul cu

Fasole Pastai

Ingrediente

  • 1kg de fasole pastai 2 rosii 50 ml de suc de rosii 400 g carnita de pui (pulpe, aripioare) 1 ceapa mare 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei sare, piper marar (facultativ)

Mod de preparare

  • Pastaile se curata de capete si se rup in bucati egale, nu foarte mari. Le spalam in cateva ape. Curatam si spalam ceapa, o taiam maruntel. Intr-o olita varsam uleiul si adaugam ceapa, dam pe foc. Cand uleiul incepe sa se incalzeasca, punem carnita spalata si uscata cu hartie absorbanta. Lasam sa prinda putina culoare si asezam deasupra fasolea. Amestecam cu o lingura de lemn, acoperim totul cu apa si punem un capac peste olita. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand fasolea si carnita sunt moi. Curatam si taiam marunt usturoiul, rosiile le curatam de pielita si le taiam in cubulete, amestecam cu sucul. Varsam totul peste pastai. Saram, piperam si mai lasam sa dea cateva clocote. Dam deoparte, taiam mararul si-l adaugam mancarii, acoperim cu capacul inca 3-4 minute. Servim. Pofta buna!

Share