Diverse

Fasole galbena cu usturoi si scarita

Cum spuneam in introducere totul e simplu. Pastaile de fasole se curata si se rup la cca 4-5 cm spalandu-se bine sub jet de apa. Legumele se curata si se toaca (model, dupa preferinta). Se calesc legumele toate (mai putin usturoiul graunte) si peste ele se adauga scarita afumata. La scurt timp se adauga pastaile de fasole si se completeaza cu apa. Atentie, apa nu trebuie sa fie foarte multa, pastaile se inmoaie la fiert, caci spre final trebuie sa fie scazute. Se potriveste de sare. Cand pastaile s-au fiert corespunzator (nici prea mult), se piseaza usturoiul si se adauga peste compozitie, tocandu-se si adaugandu-se imediat si mararul.Am preferat sa mananc acest fel cu mamaliga, eu le numesc pacele de vara. Pofta buna!

Cine doreste, poate pune un pic de suc de rosii. Exista si varianta cu patrunjel, desi, sincer, eu am preferat mararul.

Treaba e simpla, bine, pentru cei care obisnuiesc sa manance asa ceva, caci, degeaba ii spui celui obisnuit cu icre negre ca mancarea asta e delicioasa, nu te va crede nici intr-o suta de ani. i ar mai fi ceva, taranul nostru de dinainte, nu avea el scoala multa, dar la schimbarea sangelui se pricepea bine, caci o portie de sanatate e mereu binevenita cand gatesti cu cele din gradina. Plus ca gu

Fasole galbena cu usturoi si scarita

Ingrediente

  • 1 kg pastai fasole galbena 0.5 kg scarita afumata 2 morcovi 1 ceapa alba 4 fire usturoi verde 1 capatana usturoi piper sare ulei (pentru calit) marar 1 ardei capia rosu

Mod de preparare

  • Treaba e simpla, bine, pentru cei care obisnuiesc sa manance asa ceva, caci, degeaba ii spui celui obisnuit cu icre negre ca mancarea asta e delicioasa, nu te va crede nici intr-o suta de ani. i ar mai fi ceva, taranul nostru de dinainte, nu avea el scoala multa, dar la schimbarea sangelui se pricepea bine, caci o portie de sanatate e mereu binevenita cand gatesti cu cele din gradina. Plus ca gustul, cum spuneam, e (conform reclamei) prea ca de la tara. Deci, fiti atenti!

Share