Mancaruri de legume

Fasole cu ciolan si carnati de casa

reteta romaneasca

Se taie slanina in bucati mici si se pun in tigaie la prajit, pana cand se rumenesc frumos, apoi se adauga ceapa tocata si se prajeste.

Cand ceapa este patrunsa, se adauga carnea si carnatii de casa si se lasa sa se patrunda putin carnita, apoi se adauga apa cat cuprinde, se adauga condimente, putina sare, se pune capac si se fierbe la foc potrivit.

Cand carnita este fiarta, se

Fasole cu ciolan si carnati de casa


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 5 cutii de fasole gata fiarta la cutie

  • 2 cepe rosii

  • 100 gr slanina

  • 1 kg carne de porc cu os

  • 1 bucata de carnati de casa, afumati

  • 2 linguri bulion de gogosari

  • 300 ml suc de rosii

  • sare dupa gust

  • cateva boabe de piper negru

  • 1 lingurita cimbru macinat

  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

  • Se taie slanina in bucati mici si se pun in tigaie la prajit, pana cand se rumenesc frumos, apoi se adauga ceapa tocata si se prajeste.

    Cand ceapa este patrunsa, se adauga carnea si carnatii de casa si se lasa sa se patrunda putin carnita, apoi se adauga apa cat cuprinde, se adauga condimente, putina sare, se pune capac si se fierbe la foc potrivit.

    Cand carnita este fiarta, se adauga fasolea dupa ce a fost clatita, bulionul de gogosari, sucul de rosii, se mai potriveste de sare si se mai fierbe pret de vreo zece minute, apoi se opreste focul.

    Se serveste cu mamaliguta si gogonele murate.

    Sa aveti pofta, dragilor!

Share