Diverse

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea boabe este considerata un aliment extrem de valoros; are un continut bogat in proteine. Este o mancare romaneasca si este foarte delicioasa cu muraturi alaturi .

Se alege fasolea si se spala in mai multe ape. Este bine sa o lasati la inmuiat timp de cateva ore inainte sa o puneti la fiert, eventual de seara pana dimineata. Punem fasolea la fiert in apa rece cat sa o cuprinda bine. Fierbem timp de 20 de minute, apoi aruncam apa si punem din nou fasolea la fiert, de data aceasta in apa fierbinte.. Adaugam la fiert morcovul curatat de coaja, taiat rondele mar

Fasole batuta cu ceapa calita


Portii

2

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 300 gr fasole boabe

  • 1 buc morcov

  • 2 buc ceapa

  • 2 buc usturoi

  • 2 linguri pasta de rosii

  • 3 linguri ulei de floarea soarelui

  • 1 dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 dupa gust foi de dafin

Mod de preparare

  • Se alege fasolea si se spala in mai multe ape. Este bine sa o lasati la inmuiat timp de cateva ore inainte sa o puneti la fiert, eventual de seara pana dimineata. Punem fasolea la fiert in apa rece cat sa o cuprinda bine. Fierbem timp de 20 de minute, apoi aruncam apa si punem din nou fasolea la fiert, de data aceasta in apa fierbinte.
  • Adaugam la fiert morcovul curatat de coaja, taiat rondele mari si o foaie de dafin. Fierbem fasolea pana cand se inmoaie complet, iar boabele devin usor de strivit intre degete. Scurgem apa in care a fiert fasolea, dar nu o aruncam pe toata, ci pastram deoparte cam o cana de lichid.
  • Pasam la blender boabele de fasole, morcovul fiert si usturoiul. Subtiem cu apa pastrata atat cat e nevoie ca sa obtinem consistenta dorita. Potrivim de sare si de piper dupa gustul fiecaruia.
  • Ceapa o taiem feliute sau cuburi, dupa cum preferati. Calim ceapa in uleiul de floarea soarelui, pana cand devine aurie. Adaugati pasta de rosii, mai lasati la calit 1-2 minute, timp in care amestecati continuu, sa nu se arda ceapa. Turnati amestecul de ceapa si bulion peste fasole.

Share