Aperitive / Garnituri

Fasole alba cu ceapa si rosii coapte

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.

Se aseaza intr-un vas termorezistent 1 ceapa rosie taiata in sferturi si rosiile cherry injumatatite.

Se stropesc cu 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie si se presara cu sare de mare cu ierburi aromate.

Se dau la copt 30 minute.
Intre timp, se incinge 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie intr-o tigaie, se adauga 1

Fasole alba cu ceapa si rosii coapte


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 2 cepe rosii

  • 400 gr rosii cherry

  • 3 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie

  • sare de mare cu ierburi aromate

  • 1 catel de usturoi, tocat

  • un buchetel de patrunjel proaspat, tocat

  • 2 conserve (a cate 400 gr) fasole alba, scursa

  • 2 linguri otet balsamic

  • parmezan ras, pentru servire

Mod de preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.

    Se aseaza intr-un vas termorezistent 1 ceapa rosie taiata in sferturi si rosiile cherry injumatatite.

    Se stropesc cu 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie si se presara cu sare de mare cu ierburi aromate.

    Se dau la copt 30 minute.
    Intre timp, se incinge 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie intr-o tigaie, se adauga 1 ceapa rosie tocata, usturoiul, patrunjelul si sare de mare cu ierburi aromate si se calesc impreuna 5-7 minute, pana cand se inmoaie.

    Se adauga fasolea, otetul balsamic, legumele coapte si se amesteca usor.

    Se pune preparatul pe o farfurie se presara cu parmezan si se serveste.

Share