Sezon

Fasolakia (Tocanita greceasca de fasole verde)

Se spala fasolea.Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa, la foc mediu spre mic, cateva minute.Se adauga fasolea si usturoiul si se soteaza 1 minut. Se adauga rosiile, apa, sare si piper, apoi se acopera tigaia cu un capac si se fierb la foc mic 1 ora si 20 de minute. Se adauga patrunjelul si se mai lasa la gatit, la foc mediu spre mare inca 5 minute.

Fasolakia (Tocanita greceasca de fasole verde)

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde proaspata 100 ml ulei de masline 2 cepe, rase 4 catei de usturoi, tocati 8 rosii mari, tocate 100 ml apa sare piper patrunjel tocat

Mod de preparare

  • Se spala fasolea.Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza ceapa, la foc mediu spre mic, cateva minute.Se adauga fasolea si usturoiul si se soteaza 1 minut. Se adauga rosiile, apa, sare si piper, apoi se acopera tigaia cu un capac si se fierb la foc mic 1 ora si 20 de minute. Se adauga patrunjelul si se mai lasa la gatit, la foc mediu spre mare inca 5 minute.

Share