Fara gluten

Fasii de dovlecei cu branzeturi la cuptor

Usoara si hranitoare, mancarea de dovlecei cu branzeturi la cuptor poate fi o masa individuala sau folosita ca garnitura.

Se spala dovleceii si se decojesc.. Se taie dovleceii in felii lungi cu grosimea de 1 cm. Pentru dovleceii mai mari, se taie in jumatate pentru a incapea in tava de yena.. Se sareaza dovleceii si se lasa cu sare, pentru a se elimina apa.. Se unge tava cu unt.. Se preincalzeste cuptorul.. Intre timp, se poate razui cascavalul si branza de oaie, iar mozzarella se taie. Eu am optat pentru cascaval ra

Fasii de dovlecei cu branzeturi la cuptor


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 3 buc dovlecei

  • 100 gr branza Mozzarella

  • 100 gr cascaval

  • 200 gr branza de oaie

  • dupa gust sare de himalaya

  • 30 gr unt

Mod de preparare

  • Se spala dovleceii si se decojesc.
  • Se taie dovleceii in felii lungi cu grosimea de 1 cm. Pentru dovleceii mai mari, se taie in jumatate pentru a incapea in tava de yena.
  • Se sareaza dovleceii si se lasa cu sare, pentru a se elimina apa.
  • Se unge tava cu unt.
  • Se preincalzeste cuptorul.
  • Intre timp, se poate razui cascavalul si branza de oaie, iar mozzarella se taie. Eu am optat pentru cascaval razuit mare si mozzarella taiata fasii.
  • Se incepe plasarea ingredientelor in tava, un strat de dovlecei, urmat de un strat de branza si mozzarella, apoi iar dovlecei, branza, dovlecel.
  • Deasupra ultimului strat de dovlecei se pune cascavalul razuit.
  • Se acopera vasul cu un capac si se pune la cuptor la 220°C.
  • Dupa 30 de minute in cuptor, se scoate capacul si se mai lasa 10 minute la gratinat.

Share