Deserturi

Estonian Kringel

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut + lingurita de zahar pana se umfla. Adaugam untul topit si galbenusul, apoi adaugam faina cernuta. Framantam aproximativ 10 minute. Se lasa la dospit intr-un loc cald (la mine a fost deajuns mai putin de o ora).Intre timp pregatim umplutura: amestecam bine untul cu cele 3 linguri de zahar si scortisoara.Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin (eu l-am impartit in doua, pentru ca nu am avut o tava foarte mare). Intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime, punem umplutura apoi rulam (oprim 1 lingura din acesta compozitie). Taiem apoi ruloul rezultat in doua, lasand un capat netaiat cativa cm. Impletim apoi cu partea taiata spre exterior. Formam colacul, ungem cu crema ramasa apoi il punem in tava tapetata cu hartie la copt.

sursa de inspiratie : www.justlovecookin.com

Estonian Kringel

Ingrediente

  • 120 ml lapte1 lingurita miere30 g unt15 g drojdie1 galbenus300 g fainaptr.uns :50 g unt3 linguri zahar2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

  • sursa de inspiratie : www.justlovecookin.com

Share