Vita

Escalop de vita

Un preparat gustos si foarte rapid, avand in vedere ca am folosit carne de vita. Sa nu va fie frica sa folositi orice fel de legume in sosul dulce acrisor. De unde dulce acrisor? De la morcovi devine dulce si de la sucul de rosii acrisor.

Carnea feliata se spala, se sterge de apa si se da prin faina alba. Se elimina excesul de faina de pe feliile de carne si se pun la prajit in ulei incins 1 -2 minut pe ambele parti.

Zarzavatul se curata si se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se toaca nu foarte marunt, usturoiul se lasa intreg, toate se pun in uleiul in care am prajit carnea si se lasa foarte putin la calit, doar pana

Escalop de vita


Portii

2

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 4 felii de pulpa vita (400 g)

  • 2 cepe medii

  • 2 morcovi

  • 1 pastarnac

  • 1 ardei gras

  • 3 catei de usturoi

  • ½ kgrosii

  • sare

  • delikat (eu am folosit cel de casa)

  • piper

  • busuioc uscat

  • 100 ml ulei

Mod de preparare

  • Carnea feliata se spala, se sterge de apa si se da prin faina alba. Se elimina excesul de faina de pe feliile de carne si se pun la prajit in ulei incins 1 -2 minut pe ambele parti.

    Zarzavatul se curata si se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se toaca nu foarte marunt, usturoiul se lasa intreg, toate se pun in uleiul in care am prajit carnea si se lasa foarte putin la calit, doar pana isi schimba culoarea. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se zdrobesc (eu am folosit blender) impreuna cu putin delikat. Sucul obtinut se toarna peste zarzavatul calit, se aseaza feliile de carne, se asezoneaza cu sare si busuioc. Sub capac se lasa la fiert pana carnea devine frageda (daca mai este nevoie se adauga putina supa sau apa fiarta).

    Inainte de a lua vasul de pe foc se adauga putin piper si se scot cateii de usturoi.

Share