Romaneasca

Escalop de pui cu ciuperci

O reteta numai buna de facut, daca va ramane piept de pui de la gratarul din weekend.

Pieptul de pui se taie si se prepara la gratar, apoi se da deoparte.. Pregatim o tigaie mai incapatoare. Punem uleiul si ceapa tocata marunt la calit. Adaugam bulionul, sarea, piperul, cimbrul si zaharul si amestecam 5 minute.. Turnam apoi 200 ml de apa si adaugam ciupercile taiate in felii.. Lasam sa fiarba ciupercile 5 minute, apoi punem bucatile de pui facute la gratar. Se acopera tigaia cu un

Escalop de pui cu ciuperci


Portii

4

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 1 buc ceapa

  • 50 ml ulei

  • 3 linguri bulion

  • 1 lingurita sare

  • 1 varf de cutit piper

  • 1 lingura zahar

  • 1 lingura cimbru

  • 200 ml apa

  • 200 gr ciuperci

  • 500 gr piept de pui

  • 3 catei usturoi

Mod de preparare

  • Pieptul de pui se taie si se prepara la gratar, apoi se da deoparte.
  • Pregatim o tigaie mai incapatoare. Punem uleiul si ceapa tocata marunt la calit. Adaugam bulionul, sarea, piperul, cimbrul si zaharul si amestecam 5 minute.
  • Turnam apoi 200 ml de apa si adaugam ciupercile taiate in felii.
  • Lasam sa fiarba ciupercile 5 minute, apoi punem bucatile de pui facute la gratar. Se acopera tigaia cu un capac si lasam pieptul de pui sa se patrunda cu sosul din tigaie.
  • Curatam cateii de usturoi, ii taiem in bucatele mici si le adaugam in tigaie spre final. Mai tinem 5 minute pe foc si apoi dam deoparte.

Share