Bucataria spaniola

Ensaimadas

Ensaimada este un produs de patiserie specific insulei Mallorca.

Dizolvam drojdia in laptele caldut si o lasam sa se activeze timp de 10 minute.. Intr-un bol, combinam faina alba tip 550 cu faina de grau dur, zaharul alb si sarea. Adaugam oul, galbenusul, uleiul si drojdia dizolvata. Framantam, pana cand obtinem un aluat neted si elastic. Lasam la dospit aproximativ 1.30 ore, pana cand aluatul si-a dublat volumul.. Facem o pasta din 20 gr de untura si 20 gr de

Ensaimadas


Portii

10

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 400 gr faina alba

  • 100 gr faina din grau dur

  • 180 ml lapte

  • 1 buc ou

  • 1 buc galbenus de ou

  • 0.25 lingurita sare

  • 130 gr zahar alb

  • 40 ml ulei de masline

  • 20 gr untura de porc

  • 40 gr unt

  • 10 gr drojdie uscata

  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

  • Dizolvam drojdia in laptele caldut si o lasam sa se activeze timp de 10 minute.
  • Intr-un bol, combinam faina alba tip 550 cu faina de grau dur, zaharul alb si sarea. Adaugam oul, galbenusul, uleiul si drojdia dizolvata. Framantam, pana cand obtinem un aluat neted si elastic. Lasam la dospit aproximativ 1.30 ore, pana cand aluatul si-a dublat volumul.
  • Facem o pasta din 20 gr de untura si 20 gr de unt.
  • Impartim aluatul in 10 bucati. Intidem fiecare bucata de aluat intr-o foaie foarte subtire, aproape transparenta.
  • Ungem foaia cu pasta de unt si untura. Incepem sa rulam foaia pe latura mai lunga. Snurul obtinut il rasucim sub forma de spirala.
  • Transferam ensaimadas pe 2 tavi tapetate cu hartie de copt. Acoperim tavile si lasam la dospit timp de 7-8 ore, pana cand si-au dublat volumul.
  • Incalzim cuptorul la 190°C si coacem timp de 18-20 de minute, pana cand sunt frumos rumenite.
  • Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem cu restul de unt topit si le pudram cu zahar.

Share