Aperitive / Garnituri

Empanadas cu legume si piept de pui

Reteta preluata de pe blogul dragei noastre Paula(Poliana):X…o reteta minunata! Eu am schimbat doar umplutura, dar si asa, am fost mai mult decat multumita de empanadele rezultate!

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul.

Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.

La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet.

Dam apoi aluatul la rece

Empanadas cu legume si piept de pui


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Aluat:

  • 250 g faina

  • 90 g unt

  • 30 g untura

  • 3 linguri apa rece

  • 1 lingurita zahar

  • 1 ou

  • jumatate lingurita praf de copt

  • 1 praf de sare

  • Umplutura:

  • 1 piept de pui

  • 1 ardei gras

  • 1 ceapa mare

  • patrunjel uscat

  • sare

  • piper

  • ulei pentru calit

  • Pentru uns deasupra:

  • 1 ou

  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

  • Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul.

    Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.

    La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet.

    Dam apoi aluatul la rece pentru o ora(eu l-am lasat cu 20 de minute in plus, dar nu a patit absolut nimic).

    Curatam ceapa, o tocam marunt, iar ardeiul(spalat in prealabil) il taiem fasii.

    Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei.

    Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, putina sare si lasam  legumele la calit pana se inmoaie bine.

    Dupa ce ardeiul si ceapa s-au calit, scurgem uleiul si punem legumele intr-un vas.

    Tot in aceasi tigaie punem putin ulei si calim pieptul de pui taiat cubulete.

    Cand pieptul de pui s-a facut il scurgem si pe acesta de apa lasata, il punem peste legume, asezonam cu sare si piper dupa gust, adaugam putin patrunjel uscat, omogenizam si lasam la racit.

    Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire de 2-3mm grosime, din care decupam cercuri cu diametru de aproximativ 10cm.

    Pe fiecare cerc punem o lingura de compozitie, apoi pliem aluatul si apasam bine pe margini cu o furculita. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

    Punem toate placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu lapte si le coacem pana se rumenesc bine deasupra.

    Le servim ca atare sau cu putina smantana.

    Sa aveti pofta!

Share