Retete de prajituri

Eclere

Sursa de inspiratie “bucataras.ro”. Este pentru prima oara cand le fac si sunt curioasa daca le vor placea maine musafirilor mei.

Se prepara aluatul pentru coji astfel: Se pun apa, sarea si uleiul la fiert. Cand clocoteste se adauga faina in bloc , apoi se amesteca energic pana se desprinde coca de pe fundul vasului. Se lasa sa se raceasca bine.

Dupa ce s-a racit aluatul se incepe incorporarea oualor pe rand. Se adauga primul, se amesteca foarte bine, apoi se adauga pe rand toate celelalte. Se lasa aluatul la odih

Eclere


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru coji:

  • 500 ml apa

  • 200 ml ulei

  • 250 g faina

  • un praf de sare

  • 6 oua

  • Pentru crema pasticcera:

  • 500 ml lapte

  • 6 galbenusuri

  • 10 linguri cu zahar

  • 100 g amidon

  • 1 esenta de vanilie

  • 100 ml frisca lichida

  • Pentru ornat:

  • 1 plic decor alb-negru Dr. Oetker

Mod de preparare

  • Se prepara aluatul pentru coji astfel: Se pun apa, sarea si uleiul la fiert. Cand clocoteste se adauga faina in bloc , apoi se amesteca energic pana se desprinde coca de pe fundul vasului. Se lasa sa se raceasca bine.

    Dupa ce s-a racit aluatul se incepe incorporarea oualor pe rand. Se adauga primul, se amesteca foarte bine, apoi se adauga pe rand toate celelalte. Se lasa aluatul la odihnit cam 15 minute, apoi se pune intr-un pos si se spriteaza pe hartia de copt cu care e tapetata tava. Se dau la cuptor la foc iute pentru 20-25 de minute. Se scot si se lasa la racit.

    Se prepara crema: se pune laptele la incalzit. Separat se freaca bine galbenusurile cu zaharul si amidonul praf, apoi se adauga esenta de vanilie. Se toarna laptele cald peste amestecul de galbenusuri, apoi totul se pune la fiert amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se da la racit si se amesteca cu frisca lichida. Se bate crema cu mixerul.

    Se taie cojile , se umplu cu crema, iar apoi se decoreaza cu ciocolata topita. Se dau la rece pana a doua zi. 

Share