Dulciuri

Eclere cu crema de vanilie

Intr-o cratita se pune apa , sarea si untul si trebuie sa  fiarba pt circa 10 minute.

Se da de pe foc  se adauga  faina si se amesteca bine pana ce  compozitia se  dezlipeste de pe peretii  cratitei .

Lasam compozitia  sa se  raceasca si apoi se adauga pe rand ouale si se amesteca bine.

Pe o tava de copt invelita cu hartie de copt

Eclere cu crema de vanilie


Portii

60

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Ingrediente pt coji.

  • 500 ml apa

  • 200 g unt

  • 8 oua

  • 200 g faina

  • 1 varf de sare

  • Crema

  • 1 litru lapte

  • 1 cana zahar

  • 1 cana faina

  • 1 esenta vanilie

  • jumate pachet margarina

  • Glazura de ciocolata

  • 100 g ciocolata neagra

  • 3 linguri unt.

Mod de preparare

  • Intr-o cratita se pune apa , sarea si untul si trebuie sa  fiarba pt circa 10 minute.

    Se da de pe foc  se adauga  faina si se amesteca bine pana ce  compozitia se  dezlipeste de pe peretii  cratitei .

    Lasam compozitia  sa se  raceasca si apoi se adauga pe rand ouale si se amesteca bine.

    Pe o tava de copt invelita cu hartie de copt si cu ajutorul lui poosh  formam  cojile .

    Dam la cuptor pt 40 min la focc  foarte mic.

    IMPORTANT.

    Sa nu se deschida usa cuptorului in primele 30 min. 

    Crema

    Intr-o cratita adaugam laptele, zaharuul si faina . amestecam bine cu un tel si dam la foc mic unde amestecam  continuu pana ce aceasta incepe sa clocoteasca si o dam deoaprte .

    Adaugam  margarina si esenta de vanilie si amestecam bine pana ce obtinem o ciulama  foarte greu de mixat.

    O lasam la sa se raceasca .

    Cojile le  taiem la jumatate si apoi  le umplem cu ajutorul unui posh .

    Topim ciocolata in cele 3 linguri de lapte si apoi cu ajutorul unui penson facem glazura la  eclere.

     

Share