Deserturi

Eclere cu crema de vanilie

Punem apa la fiert cu sarea. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si vanilia si amestecam pana se topeste. Mai lasam sa dea un clocot iar apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Cand compozitia este calduta se adauga ouale, rand pe rand. Formati eclere potrivit de mari cu ajutorul unui posh sau o punga taiata in capat si dati la cuptor pana devin aurii.Crema:Puneti laptele la fiert, b

Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Aluat: 100 g unt 250 ml apa 175 g faina 1 lingurita sare vanilie 4 oua Crema: 700 ml lapte 5 galbenusuri 5 linguri faina 150 g zahar 2 albusuri batute spuma esenta de vanilie/zahar vanilat 50 ml frisca lichida 150 ml frisca batuta Glazura 120 g ciocolata 50 ml frisca lichida 10 g unt

Mod de preparare

  • Punem apa la fiert cu sarea. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si vanilia si amestecam pana se topeste. Mai lasam sa dea un clocot iar apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Cand compozitia este calduta se adauga ouale, rand pe rand. Formati eclere potrivit de mari cu ajutorul unui posh sau o punga taiata in capat si dati la cuptor pana devin aurii.Crema:Puneti laptele la fiert, bateti galbenusurile bine cu zaharul si faina, adaugati treptat din laptele fiert si o puneti pe foc pana se ingroasa. Dupa ce o luati de pe foc adaugati frisca lichida, albusurile batute spuma si vanilia.Asamblare:Taieti capacelele la fiecare ecler, umpleti cu un strat potrivit de crema si unul de frisca. Dati capacelele prin ciocolata topita.Pofta buna!

Share