Retete de prajituri

Eclere

Eu am facut reteta dubla daia mi-au iesit mai multe cosuri pentru eclere.am facut si eclere mini ,am incercat sa vad dak imi ies ,cateodata ies goale la mijloc.

Pentru cosuri:

Se fierbe apa cu uleiul pe foc pana da in clocot

se ia de pe foc si se adauga 1 cana de faina 

se bate cu telu pana nu se mai formeaza cocoloase 

se adauga amoniacul stins cu putin otet,sarea

se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga oualele unu cate unu se amesteca cu telul bine la fiecare ou pana intra in compo

Eclere


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 3 oua

  • 1 cana apa

  • jumatate de cana de ulei

  • 1 varf de amoniac

  • sare

  • 1 cana de faina

Mod de preparare

  • Pentru cosuri:

    Se fierbe apa cu uleiul pe foc pana da in clocot

    se ia de pe foc si se adauga 1 cana de faina 

    se bate cu telu pana nu se mai formeaza cocoloase 

    se adauga amoniacul stins cu putin otet,sarea

    se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga oualele unu cate unu se amesteca cu telul bine la fiecare ou pana intra in compozitie

    Dupa aceea pui intr-o pungulita (eu am pus intr-o punga goala de la lapte) ca sa formezi mai bine cosurile si rupi unul dintre colturi.

    grosimea lor este ca si biscuiti de casa

    se lasa la cuptor pana incepe sa capete o culoare aurie deschisa

    nu se deschide usa cuptorului ca risti sa se lase aluatul

    dupa ce le scoti le lasi sa se raceasca si dupa le tai intr-o parte atat se lasa pe farfurie pana se face crema ca sa se raceasca bine.

    Crema:

    se pune pe foc 500 ml de lapte si se lasa sa fiarba

    se amesteca faina cu zaharul si se adauga peste continutul de pe foc

    se amesteca continu ca sa nu faca cocoloase ,crema se face la fel ca si budinca , incepe sa de-a in clocot si se amesteca pana se face groasa

    stingem focul adaugam untul si esenta si amestecam ca sa se incorporeze vine.

    se umple cosurile cu crema.

    eu am adaugat si capsunele in crema

    au iesit crema dulce acrisoara.

    Pentru glazura:

    am rupt cicolata in cubulete si am topit-o in bain marie

    apoi am turnat-o peste cosurile deja umplute cu crema.

Share