Deserturi

Eclere

Pt. prepararea formelor de eclere facem astfel:- se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert pana cand dau in clocot, iar apoi se adauga faina mestecandu-se pana cand coca se dezlipeste de pe vas.- se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga ouale unul cate unul.- se pune coca in posh sau punga si se fac dormele de ecler pe o tava tapetata sau cu foaie de copt.Se da la cuptor pana se rumenesc

Eclere

Ingrediente

  • Pt. forma eclerelor trebuie:250 ml apa50 ml ulei150 g faina5 ouaun praf de sarePt crema:2 plicuri de crema pt tarte 500 ml lapteun plic de ness3-5 lg de zahar250-500 ml friscaPt decor:1 plic de glazura cu gust de ciocolata

Mod de preparare

  • Pt. prepararea formelor de eclere facem astfel:- se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert pana cand dau in clocot, iar apoi se adauga faina mestecandu-se pana cand coca se dezlipeste de pe vas.- se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga ouale unul cate unul.- se pune coca in posh sau punga si se fac dormele de ecler pe o tava tapetata sau cu foaie de copt.Se da la cuptor pana se rumenesc.Dupa ce s-au copt se scot din tava, se tau copacelele, iar coca din miljoc se scoate.Se umplu cu crema facuta astfel:-500 ml de lapte rece se amesteca cu plicurile de crema de tarte, zaharul si nessul.-se pune frisca peste crema, copacelele se pun la loc si se orneaza cu glazura.E un deliciu!!Pofta Buna!!!

Share