Deserturi

Ecler la tava

Ecler cu crema de vanilie si frisca.

Se pune apa intr-o cratita pe foc. Se adauga uleiul si sarea si asteptam ca acestea sa fiarba. Cand incep sa fiarba, adaugam faina si amestecam bine, cat sa obtinem un aluat. Cand aluatul este format, mai lasam 2 minute si oprim focul. Lasam 5 minute sa se racoreasca. Se adauga cele 3 oua, unul cate unul si amestecam bine, pana obtinem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o tava de 30×24 cm si cu m

Ecler la tava


Portii

15

portii


Timp preparare

50

minute


Timp gatire

50

minute

Ingrediente

  • 190 ml apa

  • 150 gr faina

  • 3 buc ou

  • 75 ml ulei

  • 1 varf de cutit sare

  • 100 gr amidon alimentar

  • 1 l lapte

  • 3 buc galbenus de ou

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • 200 gr zahar pudra

  • 600 ml smantana pentru frisca

  • 60 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

  • Se pune apa intr-o cratita pe foc. Se adauga uleiul si sarea si asteptam ca acestea sa fiarba. Cand incep sa fiarba, adaugam faina si amestecam bine, cat sa obtinem un aluat. Cand aluatul este format, mai lasam 2 minute si oprim focul. Lasam 5 minute sa se racoreasca. Se adauga cele 3 oua, unul cate unul si amestecam bine, pana obtinem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o tava de 30×24 cm si cu mainile umezite cu apa, aplatizam aluatul si il intindem uniform in tava. Dam la cuptor la 200°C pentru 30-40 de minute.
  • Pentru crema, punem laptele intr-o craticioara. Adaugam 150 gr de zahar pudra, esenta de vanilie, amidonul si cele 3 galbenusuri. Amestecam continuu, pana cand se ingroasa. Oprim focul si acoperim crema cu o folie de plastic (direct pe crema). Lasam sa se raceasca de tot.
  • Punem intr-un bol 500 ml de smantana pentru frisca, impreuna cu 50 gr de zahar pudra si mixam la viteza maxima, pana devine ferma.
  • Peste blat punem crema de vanilie racita, apoi cu un pos de ornat punem frisca, iar deasupra decoram cu ciocolata topita pe foc, amestecata cu 100 ml de smantana pentru frisca.

Share