Deserturi

Dulceata din fructe de padure

Dulceata din fructe de padure reflecta aromele verii ca un amurg tarziu, care aduce cu sine frumusetea cerului noptii.

Se spala delicat fructele.. Intr-o cratita mai mare se pun la fiert apa cu zaharul, care se lasa sa fiarba, iar cand incepe sa se lege siropul, se adauga fructele, amestecand usor.. Se culege spuma formata.. Se fierbe, la foc potrivit, pana se leaga (pentru a testa, se ia cu lingura putin sirop si se scurge deasupra unei farfurii; daca se scurge in fir legat, nu lichid, este gata).. Se stinge focu

Dulceata din fructe de padure


Portii

4

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 570 gr mure

  • 520 gr afine

  • 460 gr zmeura

  • 800 gr zahar tos

  • 600 ml apa

Mod de preparare

  • Se spala delicat fructele.
  • Intr-o cratita mai mare se pun la fiert apa cu zaharul, care se lasa sa fiarba, iar cand incepe sa se lege siropul, se adauga fructele, amestecand usor.
  • Se culege spuma formata.
  • Se fierbe, la foc potrivit, pana se leaga (pentru a testa, se ia cu lingura putin sirop si se scurge deasupra unei farfurii; daca se scurge in fir legat, nu lichid, este gata).
  • Se stinge focul si se lasa la racit in cratita, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza. Se obtin 3 borcane de 270 gr.

Share