Dulceata / Gem

Dulceaţă de vişine

Cu gândul la nişte clătite sau un griş cu lapte peste care punem nişte dulceaţă de vişine, savurate la un film bun într-o seară de iarnă… mmm ce deliciu… am făcut această minunată şi parfumată dulceaţă!!

Vişinele le-am lăsat cam 15 min cu zahărul să-şi lase sucul apoi, le-am pus să fiarbă la foc mic aproximativ 1 oră, amestecând din când în când în dulceaţă. În ultimul sfert de oră am adăugat sarea de lămâie. Cel mai sigur este testul picăturii de sirop, care dacă e fiartă dulceaţa, curge greu pe farfurie şi îşi păstrază forma

Dulceaţă de vişine


Portii

2

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • • 1,5 kg vişine fără sâmburi

  • • 750 g zahăr

  • • un vârf de linguriţă de sare de lămâie

Mod de preparare

  • Vişinele le-am lăsat cam 15 min cu zahărul să-şi lase sucul apoi, le-am pus să fiarbă la foc mic aproximativ 1 oră, amestecând din când în când în dulceaţă. În ultimul sfert de oră am adăugat sarea de lămâie. Cel mai sigur este testul picăturii de sirop, care dacă e fiartă dulceaţa, curge greu pe farfurie şi îşi păstrază forma. Am pus dulceaţa în borcane (cele 2 din poză:)) şi le-am întors pentru 15 minute cu capacul în jos, iar apoi le-am acoperit cu prosoape de bucătărie să se răcescă încet şi să se sterilizeze.

Share