Dulceata / Gem

Dulceata de piersici (multicooker)

Se spala piersicile, se scoate samburele, se taie feliute nu foarte subtiri si eventual daca doriti se poate curata si de pielita (eu nu le-am curatat).Se pun in oala Multicooker, se presara deasupra lor: zeama de lamaie si de lime, coaja de lime (daca doriti si de lamaie), esenta de vanilie si zaharul.Se lasa aproximativ o ora pentru a se forma siropul.Se selecteaza functia Jam si timpul 3 ore.Cand a terminat timpul, se verifica intr-o farfuriuta daca s-a inchegat, lasand-o la racit si daca va place consistenta se pune in borcane. Se infileteaza bine capacele, se pun borcanele intr-o oala umpluta jumatate cu apa. Din momentul in care incepe sa fiarba, se mai lasa 15 minute.Se scot din oala cu atentie si se acopera cu prosop pana ce se racesc complet.Pofta buna!Reteta a fost inspirata de aici: http://www.retete/retete/gem-de-piersici-36646.htmlMultumesc frumos Ela68!

Am folosit zahar gelifiant de la Margaritar, cu gandul ca poate se va inchega mai bine, dar nepunand cum scrie pe pachet proportia de 1:1 nu stiu cat de mult a contat ca am fiert-o 3 ore. Puteti folosi coaja si zeama de la mai multe lamai si lime, acestea din urma dandu-i un gust deosebit.

Merita incercata! Daca stiam cat este de buna, o faceam mai demult!

Dulceata de piersici (multicooker)

Ingrediente

  • 2 kg de piersici (fara samburi) 1kg zahar zeama de la 3 lamai coaja si zeama de la un lime o esenta de vanilie

Mod de preparare

  • Merita incercata! Daca stiam cat este de buna, o faceam mai demult!

Share