Romaneasca

Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi este un deliciu!

Se curata nucile verzi (folosind manusi) si se pun in apa cu zeama si felii de lamaie (pastram o lamaie pentru pasul 2), cu o farfurie deasupra ca sa nu oxideze. Se oparesc nucile in trei ape, apoi se lasa la scurs pe un servet de bucatarie.. Se prepara un sirop din 750 ml apa si un kg de zahar. Se fierbe siropul pana este bine legat si are o culoare aurie, apoi se adauga semintele din pastaia de

Dulceata de nuci verzi


Portii

5

portii


Timp preparare

90

minute


Timp gatire

90

minute

Ingrediente

  • 120 buc nuci verzi

  • 1 kg zahar

  • 6 buc lamai

  • 750 ml apa

  • 1 buc pastaie de vanilie

Mod de preparare

  • Se curata nucile verzi (folosind manusi) si se pun in apa cu zeama si felii de lamaie (pastram o lamaie pentru pasul 2), cu o farfurie deasupra ca sa nu oxideze. Se oparesc nucile in trei ape, apoi se lasa la scurs pe un servet de bucatarie.
  • Se prepara un sirop din 750 ml apa si un kg de zahar. Se fierbe siropul pana este bine legat si are o culoare aurie, apoi se adauga semintele din pastaia de vanilie si zeama de la 1 lamaie.
  • Se adauga nucile in sirop si se mai fierbe dulceata 10-15 minute pana capata culoarea chihlimbarului. Se pune dulceata in borcane sterilizate, se pune capacul si se pun borcanele cu fundul in sus. Pofta buna!

Share