Deserturi

Dulceata de nectarine cu coaja rasa de portocale si vanilie

Dulceata foarte aromata si parfumata de nectarine cu coaja rasa de portocala si vanilie.

Se aleg nectarine bine coapte, fara nicio urma de stricaciune. Se spala nectarinele si se indeparteaza samburii. Se taie marunt nectarinele sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, in functie de consistenta dorita. Se pun nectarinele maruntite la fiert intr-o cratita inalta, cu baza mai groasa. Se adauga zaharul si se amesteca bine.. Se fierbe dulceata la foc mediu timp de 3 ore, amest

Dulceata de nectarine cu coaja rasa de portocale si vanilie


Portii

10

portii


Timp preparare

31

minute


Timp gatire

31

minute

Ingrediente

  • 10 kg nectarine

  • 3.5 kg zahar

  • 40 ml esenta de vanilie

  • 2 buc portocala

Mod de preparare

  • Se aleg nectarine bine coapte, fara nicio urma de stricaciune. Se spala nectarinele si se indeparteaza samburii. Se taie marunt nectarinele sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie, in functie de consistenta dorita. Se pun nectarinele maruntite la fiert intr-o cratita inalta, cu baza mai groasa. Se adauga zaharul si se amesteca bine.
  • Se fierbe dulceata la foc mediu timp de 3 ore, amestecand des, ca sa nu se lipeasca. Facem proba la dulceata pe o farfurie, si daca, dupa ce se raceste, ramane inchegata, adaugam coaja rasa de la doua portocale si 40 ml de esenta de vanilie. Turnam dulceata in borcane sterilizate, capsam, punem borcanele sprijinite pe capac si acoperim cu un prosop mai gros. Lasam borcanele asa peste noapte, apoi le depozitam la rece.

Share