Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni retetaIn ambele variante1.Spalati si curatati capsunile de codite.2.Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare.3.Puneti capsunile intr-o oala care nu lipeste(eu am folosit una de inox cu fundul dublu) si adaugati zaharul,feliile si zeama de lamaie.(Pentru varianta cu cu lamaie)4.Lasati o ora la frigider.(puteti sari peste aceasta etapa)5.Puneti oala la foc foarte mic,timp de ~90 minute, amestecand din cand in cand pentru a va asigura ca nu se lipeste.6.Luati spuma atunci cand se formeaza.(daca focul este mare va face spuma mai multa)Dulceata este gata cand are o consistenta gelatinoasa sau o puteti verifica prin proba picaturii.(luati cu lingurita dulceata din oala si lasati sa cada pe o farfurie uscata,daca picaturile raman intregi si nu se imprastie pe farfurie inseamna ca dulceata este gata)7.Puneti dulceata fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate.(eu am incins bine cuptorul,am stins focul,apoi am pus borcanele cu gura in jos pe gratar si le-am tinut ~ 15-20 minute)8.Inchideti bine borcanele,apoi rasturnati-le cu capul in jos pentru 15 minute.Dupa ce am gustat din ambele variante am decis ca cea cu lamaie este preferata.Dulce,acrisoara si cu o culoare mult mai frumoasa.

Dulceata de capsuni retetaEste pentru prima data cand fac dulceata de capsuni.Nu aveam idee de vreo reteta anume,asa ca un search pe Google am crezut ca ma va ajuta.Am gasit o multime de variante si nu stiam la care sa ma hotarasc,asa ca am facut doua tipuri de dulceata sau gem, ca pana la urma tot n-am inteles clar care este diferenta intre ele. 🙂 )Ce vroiam eu era sa nu iasa foarte dulce,dar

Dulceata de capsuni reteta

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni retetaPrima varianta care va iesi un pic mai inchisa la culoare: 1 kg de capsuni(sau capsune,ca nici aci nu stiu care-i varianta corecta:)) ) 750 gr zaharA doua varianta: 1 kg de capsuni 500-600 gr zahar (depinde si de cat de dulci sunt capsunile) 1 lamaie(jumatate taiata felii si de la o jumatate folosim sucul)

Mod de preparare

  • Dulceata de capsuni retetaEste pentru prima data cand fac dulceata de capsuni.Nu aveam idee de vreo reteta anume,asa ca un search pe Google am crezut ca ma va ajuta.Am gasit o multime de variante si nu stiam la care sa ma hotarasc,asa ca am facut doua tipuri de dulceata sau gem, ca pana la urma tot n-am inteles clar care este diferenta intre ele. 🙂 )Ce vroiam eu era sa nu iasa foarte dulce,dar sa fie gustoasa.

Share