Dulceata / Gem

Dulceata de ardei iuti

Ardeii se spala,se usuca,apoi li se scot samburii si nervurile.Este o operatie mai migaloasa, dar merita efortul,avand in vedere rezultatul final.In timpul curatarii purtati manusi pentru a evita usturimea degetelor provocata de ardeii iuti.Dupa curatare,ardeii se taie fasii mici.Intr-un vas se fierbe otetul cu zaharul.E recomandat ca bucataria sa fie aerisita bine deoarece aburii rezultati in urma fierberii otetului pot fi inecaciosi.Se fierbe aproximativ 30 min,pana rezulta un sirop.Se adauga ardeii si se lasa sa fiarba in continuare pana dulceata e legata.Pentru a verifica daca dulceata este legata, se afunda o lingurita in siropul de dulceata.Cand se scoate,de pe aceasta nu trebuie sa cada mai mult de trei picaturi ferme de sirop.Dulceata fierbinte se pune in borcane sterilizate,care se inchid ermetic.Se pun in paturi pana se racesc complet,apoi se depoziteaza in camara.

Este o reteta exotica,cu care veti impresiona orice musafir.Servita alaturi de o friptura,carne fiarta,gratare,omleta va inlocui cu succes orice sos sau ketchup.Combinatia dulce-acru-iute fac din aceasta dulceata o garnitura perfecta.

Dulceata de ardei iuti

Ingrediente

  • 600gr ardei iuti rosii, 400 gr ardei capia sau gogosari, 1l otet, 1kg zahar.

Mod de preparare

  • Este o reteta exotica,cu care veti impresiona orice musafir.Servita alaturi de o friptura,carne fiarta,gratare,omleta va inlocui cu succes orice sos sau ketchup.Combinatia dulce-acru-iute fac din aceasta dulceata o garnitura perfecta.

Share